مدیریت تعارض در محیط کسب و کار

مدیریت تعارض در محیط کسب و کار

مدیریت تعارض و اهمیت آن در موفقیت کسب وکار را جدی بگیرید و همراه ما در این مقاله باشید. استراتژی های زیادی برای مدیریت تعارض در محیط کسب و کار وجود دارد که در ادامه تعدادی از آنها را مطالعه خواهیم کردولی نکته ی بسیار مهم در این مقاله آنجایی است که برای موفق شدن و برند شدن و حرفه ای شدن در کسب و کار بایستی این مهارتها را در سطح بالایی بیاموزیم و در این مسیر تلاش و تمرین فراوانی داشته باشیم.

 

7 گام موثر در حل تعارضات در محیط کسب و کار 

 

1- ارتباطات

ایجاد بستری امن برای ارتباطات موثر و صادقانه بین طرفین فعال در محیط کسب و کار  و افرادی که دچار تعارض هستند. اینکار را میتوان از طریق ایجاد فضایی امن و بدور از هر گونه تبعات سنگین ایجاد نمود بگونه ای که افراد بتوانند عقاید و نظرات و خواسته هایشان را به دور از هر گونه ترس از تنبیه و عواقب سنگین بیان کنند و حتی مورد قضاوت قرار نگیرند. دوره های مدیریت کسب و کار در آکادمی هفت یکی از بهترین فرصت ها برای یادگیری مدیریت تعارض در کسب و کارهاست

 

حل تعارض

 

2- گوش دادن موثر

گوش دادن موثر مهارتی است بسیار سطح بالا که در انسانهای موفق و حرفه ای میتوان مشاهده نمود زیرا این افراد میدانند که راز بزرگ فهمیدن و یاد گرفتن و ارائه پاسخ مناسب و شایسته در گوش دادن موثر نهفته است. انسانهای حرفه ای به خوبی میدانند که هدف اصلی برقراری ارتباط است که نوعی اکتشاف بین کلمات ومفاهیم است و این اکتشاف شدیدا نیازمند درک صحیح و اصولی ان چیزی است که گوینده بدنبال آن است.

افراد حرفه ای و برجسته از گوش دادن موثر بعنوان فرصتی برای عمیق بخشیدن به ارتباط نگاه میکنند

و به همین خاطر بسیار صبورانه رفتار میکنند و تلاش میکنند بدور از قضاوت و هرگونه پیش داوری عجولانه و شتابزده صرفا بدنبال دریافت پیام گوینده باشند و به نیکی میدانند که برای حل تعارض در محیط های فردی و کسب و کاری نیازمند سطح بالایی از مهارت گوش دادن موثر است.

مطالعه مقاله   تئوری های مدیریت و رفتار سازمانی

حرفه ای ها بیشتر از آنکه بدنبال پاسخ برای صحبت های گوینده باشند بدنبال ترسیم نقشه ای ذهنی برای درک مفاهیم و یافتن و ساختن معناهای نهفته پشت هر سلسله از کلمات هستند

 

3- مراقبه و تفکر عمیق

اگر شما فردی هستید که به صورت کامل در زمان حال بسر میبرد و از افکار، احساسات، شور و شعور، تجربیات، دیگران و محیط خود بدون هر گونه قضاوت آگاه هستید و زندگی را لحظه به لحظه به پیش میبرید، آنگاه شما هیچ نیازی به مراقبه و توجه ندارید.

چرا؟ چون اگر فردی هستید که لحظه به لحظه زندگی میکنید و از زمان حال خود کاملا آگاه هستید یعنی اینکه شما قبلا مراقبه و توجه را انجام داده اید، حتی اگر نمی دانستید که اسم این عمل مراقبه است.

 

ولی آیا بخش اعظمی از انسان ها نیاز به مراقبه و مطالعه در زمینه مراقبه دارند؟ جواب بدون شک بله هست. 

چرا؟ چون ما در دنیایی زندگی میکنیم که دائما در حال دریافت محرک های گوناگون هستیم و به همان نسبت توجه و آگاهی ما از زمان حال منحرف میشود. 

 

تمرکز و توجه به حل مشکلات در محیط کار از طریق مراقبه باعث می شود که بتوانیم گام بلندی برای حل تعارض در محیط کسب و کار برداریم

 

4- همکاری و مشارکت

دیدگاهی که در بسیاری از مواقع منجر به تعارض در محیط کار می شود بکارگیری دیدگاه رقابت محوری در محیط های کسب و کاری است؛ شاید عده ای بر این باور باشند که دیدگاه رقابت محوری و رقابت کردن بایستی باشد و لازمه ی پیشرفت و توسعه جوامع انسانی و کسب و کارها می شود و ما هم بر این عقیده هستیم ولی یادآوری میکنیم که رعایت اصول صحیح و بنیادین رقابت در کسب و کار چه فی ما بین کسب و کارها و چه فی مابین پرسنل یک سازمان مهمتر از خود رقابت هستند.

مطالعه مقاله   چت جی پی تی؛ ساخت اکانت و استفاده حرفه ای

اینکه ما این اصول را بدانیم و بتوانیم رعایت کنیم و رفتار عادلانه و صحیحی داشته باشیم و بتوانیم فضایی فراهم نمائیم که منجر به رشد و توسعه کلیه افراد سازمان یا فضای کسب و کار شود همیشه مورد تحسین بوده و هست ولی حالت دیگری نیز وجود دارد که از طریق تمرکز بر روی همکاری و مشارکت بتوانیم هم زمینه ساز رشد و توسعه دیگران را فراهم نمائیم و هم ما از فضایی که دیگران برای ما فراهم نموده اند برای رشد و توسعه استفاده نمائیم و اینگونه خواهد بود که نه تنها تعارض ها در محیط کار بهتر و شایسته تر حل خواهند شد بلکه گام موثری در راستای حرکت به سمت نهادینه شدن تفکر حل تعارض در محیط کسب و کار برخواهیم داشت

 

 

5- گفتگو و تعامل

 

 

6- تمرین حل تعارض

 

 

 

7- سیاست های حل تعارض

 

 

دیدگاه‌ها ۰